Isırgan Yemeği - Giresun
Isırgan Yemeği Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg ısırgan otu
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı un
- 3-4 kaşık tereyağı
- Tuz, nane ve su
Isırgan Yemeği Nasıl Yapılır
Isırgan iyice yıkanır ve kaynar suda haşlanarak süzülür. Sonra tel süzgeçten elle ezilerek geçirilir. (robot veya blender ile de ezilebilir) Ezilen ısırgan tencereye alınarak ateşe konur. Pişirilmeye başlanır eğer kıvamı koyu ise arzuya göre biraz su ilave edilir. Tuzu konur. 2-3 dakika piştikten sonra karıştırılarak azar azar unu ilave edilir. Unun topak olmamasına dikkat edilir. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ayrı bir kapta ince doğranmış sarımsak yağda kavrulur ve ısırgana ilave edilir. Üzerine nane serpilerek servis yapılır.
KAYNAK:Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.
Isırgan Yemeği
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Isırgan Yemeği
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
22517
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
09 Mart 2023 Perşembe