Ispanak Sarması - Çanakkale
                
                
                    Ispanak Sarması Malzemeleri Nelerdir
	- 1 adet orta boy soğan
 
	- 1 kg ıspanak
 
	- ½ kg bulgur
 
	- 1 yemek kaşığı domates salçası
 
	- Çeşitli baharatlar (isteğe bağlı olarak)
 
	- ½ su bardağı zeytinyağı
 
	- 1 yumurta sarısı
 
	- 1 su bardağı yoğurt
 
Ispanak Sarması Nasıl Yapılır
¼ su bardağı zeytinyağının içine küp şeklinde kesilmiş bulunan soğan katılarak pembeleşinceye kadar karıştırılır. Pembeleşen soğanın üzerine domates salçası, ıspanak eklenip biraz daha ateşte bekletilir. Bir başka kapta ise bulgur, tuz ve diğer baharatlar dolma içi gibi hazırlanır. Sonrasında bir tepsinin içine ıspanaklı karışımın yarısı dökülür. Bunun üzerine dolma içi şeklinde hazırlanan bulgurlu karışım konulur. Bulgur karışımın üzerine ise ıspanaklı karışımın kalan diğer yarısı konulur. Hazırlanan bu karışımın üstüne ise yoğurt, zeytinyağı ve yumurta sarısından çırpılarak elde edilen karışım sürülür ve fırına verilir. Üstü kızardığında fırından çıkartılır ve dilimlenerek servis yapılır.
Kaynak: Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Arşivi
                 
                
                    
                    
                        
                            
                            Dolmalar ve Sarmalar
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        3141   
                            Eklenme Tarihi :
                                25 Şubat 2013 Pazartesi   
                            Güncellenme Tarihi :
                                23 Ekim 2025 Perşembe