Keşkek - Tokat
Keşkek İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 2 kg koyun eti (but veya sırt)
- 3 kase yarma
- 1,5 su bardağı nohut
- 2 yemek kaşığı çemen
- 1 baş sarımsak
- 6 çorba kaşığı tereyağı
- pul biber
- tuz
Keşkek Nasıl Hazırlanır?
Nohut bir gece önceden sıcak su ile ıslatılır.Etle birlikte büyük bir tencereye konulup nohutlar hafif yumuşayana kadar haşlanır.İçine yarma eklenir.Eğer et suyu yeterli gelmezse normal su ilave edilir. Çemen az miktarda suda ezilerek tuz, baharat ve tereyağı ile karıştırılarak tencereye eklenir. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte yada ekmek fırınında ağzı kapalı olarak 4-5saat pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Kaynak: Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Keşkek
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10594
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
15 Ocak 2020 Çarşamba