­ KABAK KABUĞU KAVURMASI | Kültür Portalı

Kabak Kabuğu Kavurması - Ordu

Kabak Kabuğu Kavurması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 1 orta boy kara kabağın kabuğu
  • 1 su bardağı kadar haşlanmış fasulye tanesi
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı fındık yağı
  • 3 su bardağı su

Kabak Kabuğu Kavurması Nasıl Hazırlanır?

Soyulan kara kabak kabuğu kaynar suda haşlanır.haşlanmış kabak kabuğunu ve fasulye tanelerini sotelemekte olduğumuz salçalı yağlı soğanın içine koyuyoruz, 1-2 kez karıştırıyoruz.

Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 5171    Eklenme Tarihi : 26 Ağustos 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 27 Mayıs 2019 Pazartesi