Kabak Kabuğu Yemeği - Tokat
Kabak Kabuğu Yemeği İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 4-5 adet kabak (kartlaşmış kabak)
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Tuz
Kabak Kabuğu Yemeği Nasıl Hazırlanır?
Yıkanmış kabakların kabukları uç ve baş kısımları kesildikten sonra 3 cmeninde çok derin olmayacak şekilde soyulur. Soyulan kabuklar kibrit çöpü kalınlığında doğranır. Geniş bir kabın içerisine tereyağı konularak kızdırılır. Kızdırılan tereyağının içerisine ince doğranmış soğanlar eklenir ve pembeleştirilir. Daha sonra salça eklenerek biraz daha karıştırılır. Doğranmış kabak kabukları ilave edilerek öldürülür. Bulgur eklenir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Tuz ve baharatlar eklenir ve sıcak servis edilir.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Kabak Kabuğu Yemeği
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
Kabak Kabuğu Yemeği
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
13091
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
21 Ocak 2020 Salı