Kabak Böreği - Bartın
                
                
                    Kabak Böreğine, "Kabak Tatlısı" da denilmektedir.
KabakTatlısı Böreği Malzemeleri Nelerdir
	- 1 kg yufka
 
	- 1 kg bal kabağı
 
	- 1 kase şeker
 
	- 1 su bardağı
 
	- Sıvıyağ
 
Şerbeti İçin
	- 2 su bardağı şeker
 
	- 2 su bardağı su
 
KabakTatlısı Böreği Nasıl Yapılır
Kabaklar rendelenir. Yağlanan yufkaların içine kabak döşenir ve şeker serpilir. kabak koyulan yufkalar rulo halinde sarılır. Bu şekilde hazırlanan yufkalar yağlanan tepsiye döşenir. Üzerine sıvı yağ sürülür. Fırında pişirilir. Hazırlanan şerbet ılındıktan sonra fırından çıkarılıp soğuyan tatlının üzerine dökülür.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Kabak Böreği
                                            Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        36054   
                            Eklenme Tarihi :
                                02 Temmuz 2013 Salı   
                            Güncellenme Tarihi :
                                21 Mart 2022 Pazartesi