­ KABAKLI KÖFTELER | Kültür Portalı

Kabaklı Köfteler - Malatya

Kabaklı Köfte Malzemeleri Nelerdir

  • 500 gr kıyma
  • Tatlı kabağı
  • Yarım kase baş bulgur
  • Yarım kase mercimek
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Yoğurt
  • Bir kaç diş sarımsak
  • Su
  • Tuz

Kabaklı Köfte Nasıl Yapılır

Malzemeler karıştırılarak iyice yoğrulur. Hamur haline geldikten sonra küçük köfteler dökülür. Başka bir tarafta bir tatlı kabağı soyulur ve doğranır. Bir tencereye bir sıra köfte, bir kısa kabak şeklinde dizilir. Daha önceden haşlanmış olan yarım kase mercimek de bunların üzerine dökülür. İyice piştikten sonra tuz ve arkasından bir yemek kaşığı pekmez dökülür. Pişen köfteler tabaklara alınır ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Hepsinin üzerine yağ eritilip dökülür ve servis yapılır. İstenirse kırmızı toz biber de üzerine ilâve edilebilir.

 

Görüntülenme Sayısı : 1692    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 29 Mayıs 2024 Çarşamba