Kabuk (Çir) Kavurması - Malatya
                
                
                    Çir Kavurması Malzemeleri Nelerdir
	- 1 kase çir (kuru kayısı)
 
	- 1 su bardağı ceviz içi
 
	- 1 kaşık tereyağı
 
Çir Kavurması Nasıl Yapılır
Buna kabuk kavurması, kabuk aşı, çir tatlısı gibi adlar da verilir. Aşılı kayısının yarılarak güneşte kurutulmuşundan yapılır. Üzerine ceviz içi serpilir ve azıcık su eklenerek pişirilir. Sonra tabaklara bir kat ceviz içi, bir kat çir kavurması dizilir. Bunların üzerine tavada yakılmış yağ gezdirilir ve servis yapılır.
                 
                
                    
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        2093   
                            Eklenme Tarihi :
                                21 Şubat 2013 Perşembe   
                            Güncellenme Tarihi :
                                19 Ağustos 2024 Pazartesi