Kadayıf Dolması - Erzurum
Kadayıf Dolması Malzemeleri Nelerdir
- 250 g taze kadayıf
- 1 su bardağı ceviz içi
- 3 yumurta
- Kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır
Erzurum Kadayıf Dolması, maharet ve ustalık isteyen tel kadayıftan yapılmaktadır. Erzurum Kadayıf Dolması için 20-25 g tel kadayıflar koparılmadan bütün içerisinden ayrılarak temiz bir zemin üzerine serilir. İçerisine tercihen 5-10 g ceviz içi konur. Fazla sıkmadan ince bir şekilde sarılır. Daha sonra sarısı beyazı ile iyice çırpılıp bulamaç haline getirilen yumurta havuzunda sarılan kadayıf dolmaları kendi etraflarında iki tur döndürülür. Böylece yumurtanın tüm yüzeye sürülmesi sağlanır. Yumurta havuzundan çıkarılan kadayıf dolmaları meyilli tepsinin içerisinde bir veya iki dakika bekletilir. Burada süzülerek fazla yumurtanın akması sağlanır. Fazla yumurta kadayıf dolmalarının içine nüfuz ederek hamurlaşma yapacağından, ayrıca kızartma esnasında yumurta kokusu oluşturacağından ve kadayıf dolmasının yüzeyinde beyaz parçacıklar oluşturacağından dolayı istenmez. Süzülen kadayıf dolmaları kızgın kızartma yağına atılır. 7-10 dakikada kızaran kadayıf dolmaları yağdan çıkarılır ve önceden hazırlanmış soğuk şerbetin içine atılırlar. Birkaç dakika şerbetin içinde kalan kadayıf dolmalarının şerbeti tamamen içine çektiğinden emin olunduktan sonra çıkarılır. Kadayıf dolmaları sunuma hazırdır.
Kadayıf Dolması
Görsel Sahibi: Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kadayıf Dolması
Görsel Sahibi: Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
11685
Eklenme Tarihi :
25 Nisan 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
30 Kasım 2022 Çarşamba