Kavurma Eriştesi Pilavı - Sivas
Kaynamakta olan suya önce pirinç konulur, 5 dakika kadar pişirildikten sonra kavurma erişteleri ilave edilir, pişirme tamamlanınca üzerine bir bardak soğuk su eklenerek kevgirden süzülür. Tenceresine alınır ve üzerine kızdırılmış tereyağı ekilir. (Kavurma eriştesi tuzlu olduğu için ayrıca tuz gerekmeyebilir.)
Kavurma Eriştesinin Yapılışı: Sivas’ta yufkacılarda satılmakta olan bu özgün ürün şöyle hazırlanır:
Tuzu konularak, su ile katı bir hamur yoğrulur. Yumaklar açılır ve sacın üzerinde hafif pişirildikten sonra erişte boyunda kıyılır. Örtülere yayılarak kurutulduktan sonra, fırında kavrulur.
Malzemeler
1 Çay Bardağı Pirinç
1 Su Bardağı Kavurma Eriştesi
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2909
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
16 Haziran 2017 Cuma