­ KEŞKEK YEMEĞİ | Kültür Portalı

Keşkek Yemeği - Ağrı

Keşkek Yemeği Malzemeleri Nelerdir

  • 1.250 gr dövülmüş buğday
  • 5 yemek kaşığı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 baş soğan
  • 500 gr kemiksiz et
  • bir yemek kaşığı yemek tuzu

Keşkek Yemeği Nasıl Yapılır

Tavanın içine yağ atılır, ateşe bırakılır, eriyen yağın içine salça atılır ve karıştırılır oda hazır durumuna gelince içine doğranmış soğan atılır ve karıştırılır, daha sonra yağın içine dövülmüş buğday atılır, kaynamaya başlarken öte yanda ufak parçalar halinde ufaltılmış et su ile pişme derecesinin yakın bir duruma getirilir,suyu dökülen et hazırladığımız dövülmüş buğdayın içine atılır, tuzu eklenir ve karıştırılır,kıvamına gelince ateşten alınır ve sıcak servis yapılır.

Kaynak: "(2011). Ağrı Kültür ve Turizm Rehberi."

Ağrı Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 6194    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 05 Ocak 2022 Çarşamba