Kete - Kars
                
                
                    Kete Malzemeleri Nelerdir
	- 2 kg süt
 
	- 2 yumurta 
 
	- 4 kaşık yağ 
 
	- 1 yemek kaşığı tuz 
 
	- 1 bal kaşığı şeker tuzu 
 
	- 1 yemek kaşığı pakmaya 
 
Kete Nasıl Yapılır
Ilık sütü ve tüm malzemeyi iyice yoğurarak çok yumuşak bir hamur yapılır ve hamur ekşimeye bırakılır. Hamur ekşirken bir yandan da ketenin içi hazırlanır. Kete için erimiş tereyağı, tuz ve un bir kabın içine koyulur ve iyice ovulur (isteğe göre içe şeker tozu da koyulur.) iyice mayalanan hamurdan yuvarlak bezeler alınır. Onlar büyük yufka şeklinde açılır. Sonradan açılan yufkalar yağlanarak katlanır. 4 kat olunca da içine yapılan içten koyularak katlanır. Parmaklarla iyice bastırılarak büyütülür. Sonra üzerine süt ile yumurta karışımını sürerek fırına sürülür servise hazır hale getirilir.
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Kete
                                            Görsel Sahibi: Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Hamur İşi ve Börekler
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        23977   
                            Eklenme Tarihi :
                                20 Şubat 2013 Çarşamba   
                            Güncellenme Tarihi :
                                15 Kasım 2023 Çarşamba