Kıymalı Tarhana Çorbası - Bartın
Kıymalı Tarhana Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- Toz tarhana
- 200 g kavrulmuş kıyma
- 30 g ayçiçek yağı
- 30 g tereyağı
- 30 g salça
- 5 g tuz
- 5 g tane
- 5 g karabiber
- 5 g pulbiber
- 900 g su
Kıymalı Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır
- Tencereyi ısıtınız. Tereyağı ve ayçiçek yağını ekleyiniz. Tereyağı eridikten sonra salçayı ve tarhanayı ilave ediniz.
- Karıştırmaya devam ederek kavrulmuş kıymayı ilave ediniz.
- Suyu da ekleyerek 10-15 dakika kısık ateşte çeviriniz.
- Ocaktan almadan önce tuz ve karabiberini ekleyerek karıştırınız.
- Çorba kaselerine paylaştırdktan sonra pul biber ve nane ekleyerek servis ediniz.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Kıymalı Tarhana Çorbası
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6450
Eklenme Tarihi :
13 Mayıs 2019 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı