Kızartılmış Kaymak Yağı - Isparta
Kızartılmış Kaymak Yağı Malzemeleri Nelerdir
Kızartılmış Kaymak Yağı Nasıl Yapılır
Büyük veya küçükbaş hayvanlardan sağılan sütler kalaylı bakır süt leğenleri içine konulur ve ateş üzerinde bir veya iki kez kaynatılarak soğumaya bırakılır. Üzerlerinde oluşan kaymaklar tahta kaşıkla alınarak geniş bir tavanın içine konulur. Tava ateşe konularak, kaymak kendi yağıyla pembeleşinceye kadar kavrulur. Kızartıldıktan sonra isteğe göre kendi yağıyla beraber veya yağı ve kepeğini ayırarak ayrı ayrı küçük sırçalı toprak küplerde ya da cam kavanozlarda muhafaza edilir.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kızartılmış Kaymak Yağı
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
11596
Eklenme Tarihi :
02 Nisan 2018 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
04 Temmuz 2023 Salı