Kızılcahamam Desti Kapama - Ankara
                
                
                    Kızılcahamam Desti Kapama Malzemeleri Nelerdir
	- 1 orta boy desti 
 
	- İstenilen ölçüde kuzu ve dana eti 
 
	- 1 tutam tane karabiber 
 
	- 1 çay kaşığı pul biber 
 
	- 7-8 adet arpacık soğan 
 
	- 6-7 diş sarımsak 
 
	- 5-6 bardak pirinç 
 
	- Tuz 
 
Kızılcahamam Desti Kapama Nasıl Yapılır
Etler iri kuşbaşı halinde doğranıp, terbiyesi yapılarak sarımsak ve arpacık soğanla beraber destiye doldurulur. Desti ters çevrilerek bakır bir kaba yerleştirilir. Etrafına et parçaları konulur. Bu şekilde etin pişip pişmediği anlaşılır. Suyu ilave edilip pişmeye bırakılır. Sonrasında pilav, etin suyu ile pişirilir.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Ankara Geleneksel Mutfak
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Kızılcahamam desti kapama
                                            Görsel Sahibi: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        13493   
                            Eklenme Tarihi :
                                08 Ocak 2013 Salı   
                            Güncellenme Tarihi :
                                25 Ocak 2022 Salı