­ KIZILCIK MARMELADI | Kültür Portalı

Kızılcık Marmeladı - Zonguldak

Kızılcık Marmeladı

 

Kızılcık Marmeladı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

2000 gr kızılcık

800 gr toz şeker

 

Kızılcık Marmeladı Nasıl Hazırlanır?

Kızılcıklar yıkanır ve varsa sapları ayıklanır. Üzerini geçecek kadar su konularak ocakta kaynatılır.
Kızılcıklar yumuşayınca altı kapatılır.
Ilındıktan sonra yayvan bir tencerenin üzerine genişçe bir süzgeç yerleştirilir.
Kızılcıklar suyla birlikte süzgece aktarılır.
Önce kaşık yardımıyla ezilir.
Ardından çekirdeklerinden arındırmak için elin iç kısmı ile bastırılarak süzgeçten geçirilir.
Elde edilen kızılcık püresinin üzerine şeker ilave edilerek kısık ateşte ara sıra karıştırılarak pişirilir.
Püre katılaşınca limon tuzları çok az bir suyun içersinde eritilerek kızılcıklara karıştırılır.
Bir - iki taşım kaynadıktan sonra altı kapatılır.
Kızılcık Marmelatı tenceresinde ılındıktan sonra soğuk temiz cam kavanozlara kapatılarak saklanır. 

 

Kaynak: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı

Görüntülenme Sayısı : 2845    Eklenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi