Kol Böreği - Ankara
Kol Böreği Malzemeleri Nelerdir
- 1,5 kg un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- İç Malzeme
- 300 g kıyma
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı kırmızıbiber
- Yarım kilo soğan
- Tuz
Kol Böreği Nasıl Yapılır
İçinin hazırlanması: 1 çay bardağı sıvı yağ ile kıyılmış soğan kavrulur. Daha sonra kıyma ilave edilerek baharat ve maydanozla birlikte karıştırılır. Hamurun Yapılışı: Un, bir tatlı kaşığı tuz, bir adet yumurta, bir yemek kaşığı sıvı yağ ile yumuşak bir hamur yapılır. Bir beze sarılıp 10 dakika dinlendirilir. İnce açılan yufkalar kenarına harç döşenip yuvarlanır tepsiye bükülür. Üzerine yumurta sürülerek, fırına verilip kızarıncaya kadar pişirilir.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
kol böreği
Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5522
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı