Köy Bazlaması - Ankara
Köy Bazlaması Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- Yarım su bardağı ılık su
- Tuz
Köy Bazlaması Nasıl Yapılır
Derin bir kabın içerisinde un ve tuz karıştırılır. Bu arada maya ve toz şeker ılık suda 3 dakika bekletilir. Maya tam eriyinceye kadar karıştırmaya devam edilir. Un, tuz karışımı ilave edilir. Elde edilen hamur oda sıcaklığında üstü örtülü bir şekilde 1 saat bekletilir. Hamur kabarıp kıvamını aldıktan sonra, avuç içi kadar parçalar halinde kesilip ayrılır. Hafifçe un serpilerek tezgahta ya da ekmek tahtasında oklava ile bir karış büyüklüğünde açılır. Büyük boy tavada veya sac üzerinde orta ısıda yağsız halde devamlı çevrilerek arkalı önlü pişirilir. Not: Ayni işlem tekrarlanarak daha küçük bir parça hamur oklava ile açılıp içine kıyma, peynir, patates ilave edilerek açılan bazlama yarım ay şeklinde kapatılır. “İçli” denilen kıymalı ekmek de yapılabilir.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
köy bazlaması
Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5327
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı