­ KÜLÜR | Kültür Portalı

Külür - Isparta

Külür Malzemeleri Nelerdir                              

10-12 Kişilik - Hazırlama Süresi: 15 dakika - Pişirme Süresi: 50 dakika

  • 1 kg mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Aldığı kadar su
  • 1 su bardağı haşhaş ezmesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Külür Nasıl Yapılır

Mısır unu geniş bir kap içine elenip, un ve bir çay kaşığı tuz katılıp ılık suyla yoğrularak hamur haline getirilir. Elle biraz açılarak üzerine yağ ile karıştırılmış ezilmiş haşhaş sürülür. Ekmek şekli verilerek iki sac arasına yerleştirilip, kül üzerinde pişirilir. Pişen ekmek sıcak olarak servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 7720    Eklenme Tarihi : 28 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 18 Temmuz 2023 Salı