Kuru Patlıcan Yemeği - Tokat
Kuru Patlıcan Yemeği İçin Gerekli Malzemeler:
- 6 adet kurutulmuş patlıcan
- 500 gr kuşbaşı kuzu eti
- 1 çay bardağı bulgur
- 2 adet kelle soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kuru Patlıcan Yemeği Yapılışı:
Patlıcan yumuşayıncaya kadar haşlanır ve küp şeklinde doğranır. İki kere soğuk su ile suyu değişilir, kenarda tutulur. Kuzu eti tencerede çevrilir. Suyunu çektikten sonra yemeklik doğranmış kelle soğan tereyağında kavrulur. Soğan öldükten sonra salçası ve iki su bardağı su ilave edilir. Patlıcanlar ile bulgur konduktan sonra tuz, pul biber ile tatlandırılıp kısık ateşte patlıcanlar pişene kadar ağzı kapalı kaynatılır. Öneri: yemek piştikten sonra sarımsaklı yoğurtla yenilebilir.
Kuru patlıcan tarifi: Patlıcanlar ince alaca soyulur. Boylamasına 4’e bölünür. Sap kısmı bütün bırakılır. Tuzlu suya batırılır (böceklenmesini önlemek için). İpe takılır ve güneşte kurutulur. Güneş olmayan yerde kurursa rengi kararır.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Tokat Geleneksel Mutfak
Kuru Patlıcan Yemeği
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
Kuru Patlıcan Yemeği
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
27316
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
02 Nisan 2020 Perşembe