Kuruluk Dolması - Adıyaman
Kuru Dolma Malzemeleri Nelerdir (8 Kişilik)
- 10 adet biber (yazdan kurutulmuş)
- 10 adet patlıcan (yazdan kurutulmuş)
- 10 adet kabak (yazdan kurutulmuş)
- 10 adet salatalık (yazdan kurutulmuş)
- 1 kg pirinç
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
- 1 tatlı kaşığı kurunane
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Tuz
Kuru Dolma Nasıl Yapılır
Sıcak suda ıslatılmış pirinç yıkanıp süzdürüldükten sonra bir leğende diğer malzemeler ile birlikte karıştırılır. Daha evvelden haşlanmış ve yıkanmış dolmalık malzemenin içi doldurulur. Bir tencereye dizilir yeter miktarda su ilave edilerek pişirilir.
Kaynak: Öncü,M.(2016).Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü. Adıyaman Tanıtma Vakfı Yayınları(ATAV)
Kuruluk Dolma
Görsel Sahibi: Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4626
Eklenme Tarihi :
28 Mayıs 2019 Salı
Güncellenme Tarihi :
23 Ocak 2023 Pazartesi