Kuymak (Herle-Haside-Haşıl) - Malatya
Kuymak Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı su
- 3-4 kaşık un
- Arzuya göre un pişirilirken şeker konulabilir.
- Yarım su bardağı pekmez
- 3-4 kaşık tereyağı
Kuymak Nasıl Yapılır
Kuşgana içerisine az miktarda su koyulur. Üzerine un katılır ve ağaç kaşıkla iyice çırpılarak, cıvık kıvama getirilir. Bu işlem yapılırken hamurun içinde pütür kalmamasına (yöre deyimiyle “giliç”) dikkat edilir. Bu işlemden sonra, kuşgana ocağa bırakılarak hamur pişirilir. Ayrıca tabağa alınan kuymağın üzerinde kaşığın altıyla 5-6 tane çukur izi yapılır. Tavada aşyağı ve pekmez beraberce eritilir, tabağın üzerindeki çukurlara gezdirilir. Sıcak sıcak yenilmelidir. Doğum yapan kadınlara özellikle kuymak yedirilir.
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7636
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
29 Mayıs 2024 Çarşamba