Lebeni - Mardin
Lebeni Malzemeleri Nelerdir
- 1 bardak aşurelik buğday
- 1 kg yoğurt
- 1 tutam tuz
Lebeni Nasıl Yapılır
Bir gün önceden yoğurt süzülür. Buğday pişirilir. Daha sonra süzülmüş yoğurt sulandırılır ve pişmiş olan buğdayın içine katılır. Yoğurt ve buğday iyice karıştırıldıktan sonra ateşe koyulur. Tuz ilave edilip sürekli karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince ateşten indirilir. Kaselere boşaltılarak servis yapılır.
Kaynak: Mardin Valiliği, “81 İlde Kültür ve Şehir Mardin” Sayfa: 146 Acar Basım ve Cilt San. Tic. A.Ş. 1. Baskı Temmuz 2012 İstanbul
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3956
Eklenme Tarihi :
07 Ağustos 2014 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
06 Kasım 2024 Çarşamba