Mercimekli Pilav - Kütahya
Mercimekli Pilav Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı mercimek (yeşil)
- 2 su bardağı pirinç
- 2 baş soğan
- Karabiber
- 150 g tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Mercimekli Pilav Nasıl Yapılır
Pirinçler sıcak suda yarım saat ıslatılır. Mercimekler ayıklanır, haşlanır ve süzülür. Diğer tarafta ince kıyılmış soğanlar pembeleşene kadar yağda kavrulur. Islatılan pirinçler yıkanıp süzülür. Kavrulan soğanlara ilave edilir. Pirinçler uzayıncaya kadar kavrulur. Mercimekler de ilave edilerek sıcak su koyulur. Kısık ateşte göz göz oluncaya kadar pişirilir ve dinlenmeye bırakılır. Ilık olarak servis yapılır.
Mercimekli Pilav
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür veTurizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3482
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
07 Mart 2024 Perşembe