­ MEREVCEN (DİKEN UCU) KAVURMASI | Kültür Portalı

Merevcen (Diken Ucu) Kavurması - Giresun

Merevcen (diken ucu) Kavurması Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg merevcen
  • 2 baş soğan
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 adet domates
  • Maydanoz
  • Tuz

Merevcen Kavurması Nasıl Hazırlanır

Merevcenler bol suyla yıkandıktan sonra kaynayan suyun içinde haşlanır. Haşlanan merevcenler süzülür ve doğranır. İnce kıyılmış soğanlar tereyağı ile iyice pembeleşinceye kadar kavrulur. İyice sıkılmış merevcenler kavrulan soğana katılarak iyice karıştırılır ve tuzu ilave edilerek 4-5 dakika pişirilir. Servis tabağına alınarak üzeri maydonoz ve domates ile süslenir. Sıcak olarak servis yapılır.

Kaynak: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Giresun Yemekleri Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 9119    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 21 Şubat 2023 Salı