Merevcen (Diken Ucu) Kavurması - Giresun
Merevcen (diken ucu) Kavurması Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg merevcen
- 2 baş soğan
- 1 kaşık tereyağı
- 1 adet domates
- Maydanoz
- Tuz
Merevcen Kavurması Nasıl Hazırlanır
Merevcenler bol suyla yıkandıktan sonra kaynayan suyun içinde haşlanır. Haşlanan merevcenler süzülür ve doğranır. İnce kıyılmış soğanlar tereyağı ile iyice pembeleşinceye kadar kavrulur. İyice sıkılmış merevcenler kavrulan soğana katılarak iyice karıştırılır ve tuzu ilave edilerek 4-5 dakika pişirilir. Servis tabağına alınarak üzeri maydonoz ve domates ile süslenir. Sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Giresun Yemekleri Kitabı
Menevcen (Diken Ucu) Kavurması
Görsel Sahibi: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9119
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
21 Şubat 2023 Salı