Merevcen (Diken Ucu) Kavurması  - Giresun
                
                
                    Merevcen (diken ucu) Kavurması Malzemeleri Nelerdir
	- 1 kg merevcen
 
	- 2 baş soğan
 
	- 1 kaşık tereyağı
 
	- 1 adet domates
 
	- Maydanoz
 
	- Tuz
 
Merevcen Kavurması Nasıl Hazırlanır
Merevcenler bol suyla yıkandıktan sonra kaynayan suyun içinde haşlanır. Haşlanan merevcenler süzülür ve doğranır. İnce kıyılmış soğanlar tereyağı ile iyice pembeleşinceye kadar kavrulur. İyice sıkılmış merevcenler kavrulan soğana katılarak iyice karıştırılır ve tuzu ilave edilerek 4-5 dakika pişirilir. Servis tabağına alınarak üzeri maydonoz ve domates ile süslenir. Sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Giresun Yemekleri Kitabı
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Menevcen (Diken Ucu) Kavurması
                                            Görsel Sahibi: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        12065   
                            Eklenme Tarihi :
                                26 Şubat 2013 Salı   
                            Güncellenme Tarihi :
                                21 Şubat 2023 Salı