Mıkla  - Adıyaman
                
                
                    Yöre mutfağında yumurta ve tereyağıyla pişirilen basit yemeklerden biridir. Eskiden mıkla tavası olarak da tabir edilen iki kuplu tavada yapılırdı.
Mıkla Malzemeleri Nelerdir
	- 6 adet yumurta                                 
 
	- 2 yemek kaşığı tereyağı                                  
 
	- yeteri kadar tuz                                        
 
	- 1 çay kaşığı karabiber                               
 
Mıkla Nasıl Yapılır
Tavda eriyen tereyağına yumurtalar teker teker kırılır. Yumurtalar hafif katılaşınca kaşıkla kesilir ve yavaş yavaş alt-üst edilerek pişirilir. Yumurtanın tam katılaşmasından altı söndürülerek tuz ve karabiber ilave edilerek servis edilir.
Kaynak: Öncü,M.(2016).Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü. Adıyaman Tanıtma Vakfı Yayınları(ATAV)
Adıyaman Geleneksel Mutfak
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
mıkla
                                            Görsel Sahibi: Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        5938   
                            Eklenme Tarihi :
                                30 Mayıs 2019 Perşembe   
                            Güncellenme Tarihi :
                                23 Ocak 2023 Pazartesi