Mıkla - Adıyaman
Yöre mutfağında yumurta ve tereyağıyla pişirilen basit yemeklerden biridir. Eskiden mıkla tavası olarak da tabir edilen iki kuplu tavada yapılırdı.
Mıkla Malzemeleri Nelerdir
- 6 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- yeteri kadar tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Mıkla Nasıl Yapılır
Tavda eriyen tereyağına yumurtalar teker teker kırılır. Yumurtalar hafif katılaşınca kaşıkla kesilir ve yavaş yavaş alt-üst edilerek pişirilir. Yumurtanın tam katılaşmasından altı söndürülerek tuz ve karabiber ilave edilerek servis edilir.
Kaynak: Öncü,M.(2016).Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü. Adıyaman Tanıtma Vakfı Yayınları(ATAV)
Adıyaman Geleneksel Mutfak
mıkla
Görsel Sahibi: Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5036
Eklenme Tarihi :
30 Mayıs 2019 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
23 Ocak 2023 Pazartesi