Muhambara Malzemeleri Nelerdir
- 5 adet taze kırmızı biber
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 8-10 dilim dövülmüş etimek
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tahin
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi
- 3 çorba kaşığı susam
Muhambara Nasıl Yapılır
Biber yıkanır. Çekirdekleri temizlenir. Robotta veya et makinasında çekilir. Etimek robotla çekilerek un haline getirilir. Büyük bir kasede biber, etimek, zeytinyağı, nar ekşisi, kimyon, kıyılmış ceviz, tuz karıştırılır. (Kıvamı katı olursa biraz biber daha çekilir. Sulu olursa etim ek ilave edilirek kıvam ayarlanır.)
NOT: Acısı az olursa, kıvamı cıvıl olursa, rengi açık olursa 1 çorba kaşığı toz biber eklenir.
Kaynak: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri