Öcce - Kilis
                
                
                    Öcce Malzemeleri Nelerdir
	- 750 g taze soğan (yoksa 4 kuru soğan)
 
	- 6-7 dal taze sarımsak (yoksa 1 baş kuru sarımsak)
 
	- 2 demet maydanoz
 
	- Yarım demet nane (yoksa 2 çorba kaşığı kuru nane)
 
	- 4 yumurta
 
	- 2 çorba kaşığı kırmızı biber
 
	- 1 çorba kaşığı kimyon
 
	- 1 tatlı kaşığı kişniş
 
	- 1 su bardağı Su
 
	- 2 su Bardağı un
 
	- 1 tatlı kaşığı tuz
 
	- 2 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için)
 
 Öcce Nasıl Yapılır
Soğan, sarımsak, maydanoz, nane ayıklanır. Yıkanır. İnce ince doğranır. İçerisine tuz, kırmızı biber, kimyon, kişniş konarak iyice yoğurulur. Sonra içerisine yumurtalar kırılır. Su ve un ilave edilerek iyice karıştırılır. (Koyu kıvamda olmalıdır.) Tavaya az miktarda yağ konur. (Tavanın dibini kaplayacak kadar olmalıdır.) Isınınca  çorba kaşığı dolusu hazırlanan harç konur. Kaşığın tersi ile avuç içi kadar yuvarlak şekilde yayılır. Tava bu şekilde doldurulur. İki tarafı da kızartılır. Kağıt yayılmış tepsiye çıkarılır. Bu işleme harç, bitinceye kadar devam edilir. Kızartma esnasında tavada yağ azalınca ilave edilir.
NOT:  Öccenin unu az gelirse kızartılırken sıçrayarak dağılır. Böyle durumlarda yeteri kadar un ilave edilerek kıvamı koyulaştırılmalıdır. A;yrıca un üzerine 2 yumak mayalı ekmek hamuru da konulabilir. Yeteri kadar su ilave edilerek sebzelerle birlikte ezilir. Mayalı hamur kullanılırsa un konulmaz. 
KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
ÖCCE
                                            Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        11715   
                            Eklenme Tarihi :
                                15 Kasım 2023 Çarşamba   
                            Güncellenme Tarihi :
                                20 Aralık 2023 Çarşamba