­ ÖKÜZ HELVASI | Kültür Portalı

Öküz Helvası - Ankara

Öküz Helvası Malzemeleri Nelerdir

  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı üzüm pekmezi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Öküz Helvası Nasıl Yapılır

Kısık ateşte tereyağı iyice kızdırılır, içerisine un ilave edilir. Ezilerek sürekli karıştırılıp, pembeleşinceye kadar kavrulur. İçerisine pekmez ilave edilir, un pekmezi çekinceye kadar karıştırılır. Ocaktan indirilerek sıcak sıcak top haline getirilir. Sıcak ya da soğuk tüketilir. Kazan yöresinde soğuk ikram edilir. 

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Ankara Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 27711    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Ocak 2022 Salı