Orman - Kilis
Orman Malzemeleri Nelerdir
- 750 g yağsız kuşbaşı et
- 1 su bardağı nohut
- 2 kg koyun yoğurdu (750 g süzme yoğurt)
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı un veya nişasta
- 1 tatlı kaşığı aspir,
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Orman Nasıl Yapılır
Yemeğe başlamadan 4 -5 saat önce yoğurdun içerisine bir çorba kaşığı tuz ve 3 su bardağı su konularak karıştırılır. Bez bir torbaya boşaltılarak suyu süzülür. Et sıvı yağla açık pembeleşinceye kadar kavrulur. Düdüklü tencerede et, nohut ve 6 su bardağı su ile etler ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. (1 saat kadar) Süzülen yoğurt çelik bir tencereye alınır. İçerisine bir çorba kaşığı un, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yumurta konur. İyice çırpılır. Kısık ateşte karıştırılarak kaynamaya başlayınca ateşten alınır. Yemeğin suyundan 3-4 kepçe yoğurda konarak karıştırılır. Sonra yoğurt yemeğe ilave edilerek ateşten alınır.Üzerine aspir ve karabiber serpilir. Pirinç pilavı ile servis yapılır.
NOT: Orman ve kızartma Ramazan Bayramının özel yemeğidir. Yoğurtlu yemeklerde koyun yoğurdu kullanılmalıdır. Aksi halde yoğurt kesik kesik olur. Ormana nohut konmadan sadece etle deyapılabilir.
KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
ORMAN
Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
834
Eklenme Tarihi :
16 Kasım 2023 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
11 Aralık 2023 Pazartesi