Patlıcan Böreği - Denizli
Patlıcan Böreği Malzemeleri Nelerdir
- 6 adet patlıcan
- 2 adet kuru soğan
- 2-3 adet yeşil biber
- 2-3 adet domates
- ½ kg kıyma
- 2 adet yumurta
- Tuz
- Baharat
Patlıcan Böreği Nasıl Yapılır
Patlıcanların kabukları bir boş bir dolu soyulur. Uzunlamasına ortadan ikiye kesilir. Küçük küpler halinde doğranır. Tuzlu suya atılır. Soğanlar doğranır. Sırayla biber ve patlıcanlar atılır ve kavrulur, soğumaya bırakılır. Bu karışıma çiğ kıyma ve yumurta katılıp karıştırılarak tepsiye dizilir. Fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
patlıcan böreği
Görsel Sahibi: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3265
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
09 Kasım 2022 Çarşamba