Pekmezli Hoşmak - Giresun
                
                
                    Pekmezli Hoşmak Malzemeleri Nelerdir
1 kg barbunya
1-2 diş sarımsak
1 su bardağı kıyılmış fındık
1 su bardağı pekmez
1 fincan un
1 çorba kaşığı tereyağ
Pekmezli Hoşmak Nasıl Yapılır
Barbunyalar akşamdan ıslatılır. Haşlanır. Püre haline getirilir. Hazırlanan püre bir tencerede üzerine 1 su bardağı su ilave edilerek karıştırılır. Üzerine un dökülüp karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince tereyağında kavrulmuş sarımsak üzerine ilave ederek pişirme tamamlanır. Tencereden tepsiye yerleştirilir. Soğuduktan sonra üzerine pekmez ilave edilir. Fındıkla süslenerek servis yapılır. 
Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008
                 
                
                    
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        2726   
                            Eklenme Tarihi :
                                08 Mart 2013 Cuma   
                            Güncellenme Tarihi :
                                16 Şubat 2023 Perşembe