­ TRABZON PİDESİ | Kültür Portalı

Trabzon Pidesi - Trabzon

Trabzon Pidesi

Trabzon Pidesi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Kıymalı yumurtalı

  • 500 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • 1 kaşık tereyağı
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 4 adet yumurta
  • Tuz 

Tel Peynirli

  • 150-200 gr Trabzon tel peyniri

​Hamur için

  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su

Üzeri için

  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Trabzon Pidesi Nasıl Yapılır?     

Unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Yaş maya, tozşeker ve suyu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edin ve yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin. Dinlenmiş hamuru yuvarlak açın ve kenarlarını ince olacak biçimde içe doğru kıvırın. Kıymalı yapılacaksa malzemelerden oluşan harcı, peynirli yapılacaksa kıyılmış tel peyniri ortasına yerleştirip önceden ısıtılmış 280 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı koyun ve sıcak servis yapın.

Kaynak: Trabzon Mutfağı, Trabzon Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları, 2015  

Görüntülenme Sayısı : 55308    Eklenme Tarihi : 18 Haziran 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Eylül 2023 Cuma