­ PÜRTÜKLÜ BAMBAM ÇORBASI | Kültür Portalı

Pürtüklü Bambam Çorbası - Zonguldak

Pürtüklü Bambam Çorbası

Pürtüklü Bambam Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

1250 gram su

200 gram un

75 gram kuru soğan

30 gram ayçiçek yağı

10 gram tuz

Pürtüklü Bambam Nasıl Hazırlanır?

Küp şeklinde doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar sıvı yağda kavurunuz, salça ilave ederek karıştırmaya devam ediniz. Suyun 1000 gramını ilave ederek kaynamaya bırakınız. 200 gram un, 250 gram su ile bir karışım hazırlayınız, bu karışımı kaynayan tencereye ekleyiniz. 15 dakika karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis ediniz.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 4354    Eklenme Tarihi : 22 Ağustos 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi