Safranlı Zerde - Karabük
Yörenin ismini taşıyan safranlı zerde, kentte özellikle bayramlarda, cenaze evinde ise mevlütten sonra ikram ediliyor.
Safranlı Zerde Malzemeleri Nelerdir
- 1/2 kg nişasta
- 1/2 kg. pirinç
- 1, 5 kg toz şeker
- 250 g antep fıstığı
- Yarım çay kaşığı safran
Safranlı Zerde Nasıl Yapılır
Safran önceden ıslatılır. Pirinçler haşlanınca, ıslatılan safran üzerine eklenir. Jöle kıvamına gelmesi için nişasta sulandırılıp pişirilir. Kaselere alındıktan sonra antep fıstığı ile süslenip servis edilir.
Safranlı Zerde
Görsel Sahibi: Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Safranlı Zerde
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9290
Eklenme Tarihi :
28 Aralık 2012 Cuma
Güncellenme Tarihi :
24 Ekim 2023 Salı