Samsa - Tokat
Samsa İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 5 adet yufka veya işkefe
- Ceviz
- Tereyağı
- Su
Şurubu İçin:
- 3 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Limon
- 2 yemek kaşığı beyaz pekmez
Şurubun Hazırlanışı:
3 su bardağı şekerin üzerine 2,5 su bardağı su eklenir. Kaynadıktan sonra 1-2 limon damlatılır. Ocaktan inmesine yakın pekmez konulur, eritildikten sonra şurup ocaktan alınır. Şurup biraz ılıyınca hazırlanan samsaların üzerine dökülür. 7-8 dakika bekletildikten sonra servise sunulur.
Samsa Nasıl Hazırlanır?
Eğer işkefeyle yapılacaksa işkefeler önceden ıslatılır ve yumuşatılır. Yumuşatılan işkefeler 5-10 cm eninde kesilir. Kesilen parçalar ortadan ikiye ayrılır. Kesilen işkefenin bir köşesine ceviz konulur. Muska şeklinde sarılır. ( uç kısımları ıslatılarak yapıştırılır.) Daha sonra tavada kızdırılan yağda samsalar kızartılır.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Samsa
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4640
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
16 Ocak 2020 Perşembe