Semsek - Adıyaman
Semsek Malzemeleri Nelerdir (6 kişilik)
- 400 g Adıyaman peyniri (tuzsuz)
- 1 demet maydanoz
- ½ kg un
- 1 su bardağı yağ
- Tuz
- Yeteri kadar su
- 2 su bardağı
Semsek Nasıl Yapılır
Bir kapta hamur yoğrularak bezeler haline getirilir. İnce kıyılmış maydanoz elle ovularak ufaltılmış peynire bir miktar tuz ile beraber ilave edilerek karıştırılır. Yuvarlak ya da kare şeklinde açılan cevizden biraz büyük bezelerin bir tarafına serilir, hamurun öteki tarafı üstüne kapatılır. Hazırlanan semsekler yağda kızartılarak servis edilir.
Kaynak: Öncü,M.(2016).Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü. Adıyaman Tanıtma Vakfı Yayınları(ATAV)
Semsek
Görsel Sahibi: Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Semsek
Görsel Sahibi: Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9836
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
13 Aralık 2021 Pazartesi