Etli Bamya - Karabük
Etli Bamya İçin Gerekli Malzemeler Nedir
500 g bamya
250 g kuşbaşı et
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Yeterince tuz
Etli Bamya Nasıl Yapılır
İnce doğranmış soğanlar yağ ile kavrulur. Daha önceden haşlanmış kuşbaşı et ve salça ilave edilir. Biraz kavrulur. Yeteri kadar sıcak su ilave edilerek içine limon tuzu ve tuz atılarak kaynatılır. Ayıklanıp, yıkanmış bamyalar ilave edilerek bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Etli Bamya
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2400
Eklenme Tarihi :
08 Mayıs 2019 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
24 Ekim 2023 Salı