Sığırdili Boranisi - Isparta
Sığırdili Boranisi Malzemeleri Nelerdir
6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 25 dakika
- 1 kg sığırdili otu
- 500 g ezilmiş süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Sığırdili Boranisi Nasıl Yapılır
Sığırdili otu yıkanıp haşlanır. Suyu sıkılıp top haline getirilerek bıçakla ince ince doğranır. Sıvı yağda hafif kavrulur. Sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. İstenirse üzerine tereyağında kavrulmuş salça gezdirilerek servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sığırdili Boranisi
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3567
Eklenme Tarihi :
15 Mart 2018 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
15 Ağustos 2023 Salı