Sızgıçlı Yumurta - Isparta
Sızgıçlı Yumurta Malzemeleri Nelerdir (4-6 kişilik)
- 1 kase sızgıç (kavurma)
- 4 adet yumurta
- Tuz
Sızgıçlı Yumurta Nasıl Yapılır
Sızgıç (kavurma), küçük bir tavada eritilir. Tuzu az ise tuz ekilip, içerisine yumurtalar kırılır. Yumurtaların beyazı pişince ocaktan alınıp sıcak olarak servis yapılır. İstenirse üzerine karabiber dökülür.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Isparta Geleneksel Mutfak
Sızgıçlı Yumurta
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2812
Eklenme Tarihi :
20 Mart 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
23 Mayıs 2023 Salı