Zülbiye - Isparta
Zülbiye Malzemeleri Nelerdir
(6-8 Kişilik) Pişirme Süresi: 60 dakika
- 1 kg arpacık soğan
- 1 kg haşlanmış kuzu eti veya tavuk eti
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Tuz
- Yeterli miktarda su
Zülbiye Nasıl Yapılır
Arpacık soğanlar, soyulduktan sonra, bütün halde tencerenin içine konulur ve üzerine bir parmak geçecek kadar su dökülerek kaynatılır. Ayrı bir kap içinde kuzu eti haşlanır. Haşlanmış soğanın suyu süzülmeden haşlanmış kuzu eti eklenerek karıştırılır. Bir kaşık tereyağında biber ve domates salçası kavrularak karışıma dökülür. 10 dakika kadar tencerede kaynadıktan sonra ocaktan alınarak dinlenmeye bırakılır. Dinlendirilen yemeğin üzerine karabiber ekilerek servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Soğanlı Et (Zülbiye)
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3630
Eklenme Tarihi :
14 Mart 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
16 Haziran 2023 Cuma