Zülbiye - Isparta
                
                
                    Zülbiye Malzemeleri Nelerdir 
 (6-8 Kişilik) Pişirme Süresi: 60 dakika
	- 1 kg arpacık soğan
 
	- 1 kg haşlanmış kuzu eti veya tavuk eti
 
	- 1 çorba kaşığı domates salçası
 
	- 1 tatlı kaşığı biber salçası
 
	- 1 çorba kaşığı tereyağı
 
	- Karabiber
 
	- Tuz
 
	- Yeterli miktarda su
 
Zülbiye Nasıl Yapılır
Arpacık soğanlar, soyulduktan sonra, bütün halde tencerenin içine konulur ve üzerine bir parmak geçecek kadar su dökülerek kaynatılır. Ayrı bir kap içinde kuzu eti haşlanır. Haşlanmış soğanın suyu süzülmeden haşlanmış kuzu eti eklenerek karıştırılır. Bir kaşık tereyağında biber ve domates salçası kavrularak karışıma dökülür. 10 dakika kadar tencerede kaynadıktan sonra ocaktan alınarak dinlenmeye bırakılır. Dinlendirilen yemeğin üzerine karabiber ekilerek servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Soğanlı Et (Zülbiye)
                                            Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        4583   
                            Eklenme Tarihi :
                                14 Mart 2018 Çarşamba   
                            Güncellenme Tarihi :
                                16 Haziran 2023 Cuma