Siron - Denizli
Siron Malzemeleri Nelerdir
- 5 adet yufka
- 250 g yoğurt
- 2 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 500 g kıyma
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı salça
Siron Nasıl Yapılır
Yufkalar önceden ıslatılarak hazırlanır. İç malzemeler sotelenir. Yufkanın içine malzeme koyulup, rulo yapılır. Rulo 2 parmak kalınlığında kesilerek servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve onun üzerine sosu dökülüp servis yapılır.
Tarif: Duygu KARAKURT Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
Siron
Görsel Sahibi: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6335
Eklenme Tarihi :
24 Şubat 2013 Pazar
Güncellenme Tarihi :
22 Eylül 2022 Perşembe