­ TATAR HAMURU ÇORBASI | Kültür Portalı

Tatar Hamuru Çorbası - Çankırı

"Sulu Erişte Çorbası" olarak da bilinen Tatar Hamuru Çorbası'nın 4 kişilik malzemeleri ve hazırlanışı aşağıda yer almaktadır.

Tatar Hamuru Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 4 su bardağı erişte
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 kase yoğurt 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • tuz

Tatar Hamuru Çorbası Nasıl Yapılır

Dört su bardağı kadar su kaynatılır, mercimekler ayrı bir kapta haşlanarak tuz ve erişteler ile kaynayan suya ilave edilir. Erişteler pişince ocaktan alınır, üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurt ilave edilir. Yağda nane ve baharatlar ile salça kavrulur, çorbanın üzerine dökülür.

Kaynak: Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 7093    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 24 Ağustos 2022 Çarşamba