­ SÜTLÜ PANCAR ÇORBASI | Kültür Portalı

Sütlü Pancar Çorbası - Niğde

Sütlü Pancar Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 kg süt
  • 1 su bardağı aşlık (yarma)
  • 1 adet şekerpancarı
  • Tuz

Sütlü Pancar Çorbası Yapılışı: 

Bir tencereye süt ve yıkanıp temizlenen yarma (aşlık) konularak yarma yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sonra rendelenmiş şeker pancarı ilave edilir pancarda piştikten sonra yeterince tuz eklenerek sıcak servis yapılır.

Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Niğde Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 8940    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2016 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Mart 2020 Salı