Sütlü Pancar Çorbası - Niğde
Sütlü Pancar Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 kg süt
- 1 su bardağı aşlık (yarma)
- 1 adet şekerpancarı
- Tuz
Sütlü Pancar Çorbası Yapılışı:
Bir tencereye süt ve yıkanıp temizlenen yarma (aşlık) konularak yarma yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sonra rendelenmiş şeker pancarı ilave edilir pancarda piştikten sonra yeterince tuz eklenerek sıcak servis yapılır.
Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Niğde Geleneksel Mutfak
Sütlü Pancar Çorbası
Görsel Sahibi: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8940
Eklenme Tarihi :
11 Şubat 2016 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
24 Mart 2020 Salı