­ TARÇINLI BALKABAKLI BÖREK | Kültür Portalı

Tarçınlı Balkabaklı Börek - Zonguldak

Tarçınlı Balkabaklı Börek

Tarçınlı Balkabaklı Börek Malzemeleri Nelerdir

  • 500 gr rendelenmiş bal kabağı
  • 500 gr kuru yufka (elle su serpilerek ıslatılmış)
  • 75 gr eritilmiş tereyağı
  • 10 gr toz tarçın
  • 150 gr dövülmüş ceviz içi
  • 50 gr toz şeker
  • Şurubu için:
  • 400 gr toz şeker
  • 600 ml su
  • 25 ml limon suyu
 
Tarçınlı Balkabaklı  Nasıl Hazırlanır?
 
  • Bir kâseye rendelenmiş kabağı, toz şekeri, toz tarçını ve cevizi koyup güzelce karıştırın.
  • Bir fırın tepsisini biraz yağlayıp, bir yufkayı büzerek serin.
  • Biraz yağ gezdirip kabakları içine yayın.
  • Yufkalar bitene kadar işleme devam edip son yufkanın üstünü güzelce yağlayarak önceden 180 derece ye getirilmiş fırında 20-25 dakika pişiriniz.
  • Soğumaya yakın kare şeklinde kesip, üzerine şurup (Şeker ve su koyulaşana kadar kaynadıktan sonra limon suyu ilave edilerek yapılır) gezdirin.
  • Şurubu çekmesi için üzerini bir tepsiyle örtünüz.
  • Daha sonra porsiyonlara ayırarak servis yapınız.

 

Kaynak: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı

 
 
 
Görüntülenme Sayısı : 3685    Eklenme Tarihi : 07 Mayıs 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 09 Aralık 2021 Perşembe