Tarhana Çorbası - Düzce
Tarhana Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 3 yemek kaşığı tarhana
- 1 yemek kaşığı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeteri miktar su
Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır
İlk olarak üç yemek kaşığı tarhana bir çorba kâsesinde ılık su ile açılır ve on dakika bekletilir. Bir tencerede tereyağı ve sıvı yağ salça ile kavrulur ve üzerine kaynar su dökülür. Daha sonra içine ıslatılan tarhana eklenir. En son kaynarken tel şehriye ilave edilerek yaklaşık on dakika daha kaynatılır.
Hazırlama Süresi; 25 dakika 6-8 kişilik
Kaynak: Kültürel Çeşitliliği İle Düzce Lezzetleri Kitabı
Tarhana Çorbası
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Tarhana Çorbası
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Tarhana Çorbası
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3740
Eklenme Tarihi :
29 Mart 2019 Cuma
Güncellenme Tarihi :
12 Ekim 2023 Perşembe