Tosunum - Kütahya
Tosunum Malzemeleri Nelerdir
- 1 şişe maden suyu
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- tuz
- 1 adet margarin
- Haşhaş
- Aldığı kadar un
Tosunum Nasıl Yapılır
Hamur yoğrulur ve 8 parçaya bölünür. Her parça bir tabak büyüklüğünde açılarak yağlanır ve katlanır. Buzdolabında 1 saat bekletilir. Her parça açılır, 4 parçaya bölünür. İçi konup kapatılır. Üzerine yağlı haşhaş sürülüp fırına verilir. İçinin hazırlanışı, 1 su bardağı yeşil mercimek iyice haşlanır, süzülür. Biraz yağla 1 adet doğranmış soğan kavrulur. Mercimek ilave edilir. Tuz ve karabiber konulur. Tercihen sıcak olarak servis yapılır.
Tosunum
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
13554
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
04 Nisan 2024 Perşembe