Tiritli Ispanak - Tokat
Tiritli Ispanak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 kg ıspanak
- 100 gr pastırma
- 2 kaşık tereyağı
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Tiritli Ispanak Nasıl Hazırlanır?
Ispanaklar ayıklanıp, yıkanır, doğranır ve haşlanır. Yağda soğan ve pastırma pembeleşinceye kadar kavrulur. Ispanaklar üzerine eklenir. Sonra baharatı, salçası ve suyu eklenerek kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca pirinç ve tuz ilave edilerek pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirlir.
Kaynak : İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Tiritli Ispanak
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
Tiritli Ispanak
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
Tiritli Ispanak
Görsel Sahibi: Ömer IŞDAN
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3919
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
20 Ocak 2020 Pazartesi