Turşu Kavurma - Sakarya
Turşu Kavurma İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 kg fasulye turşusu
- 5 diş sarımsak
- 3 adet soğan
- tuz
- ½ su bardağı sıvı yağ
Turşu kavurma Nasıl Hazırlanır?
Bir tencereye turşuları koyun ve üzerine bir litre su ilave edin. Hafif ateşte pişmeye bırakın. Turşular yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra bir süzgece dökün ve süzmesini bekleyin. Soğuyan tursu iki elle suyu iyice çıkıncaya kadar sıkılır. Ne kadar kuru olursa kavurma o kadar güzel olur. Soğanları ince kıyın, sarımsakları ezin ve bir tencereye yarım bardak sıvı yağ ile birlikte soğan ve sarımsakları ekleyin. Hepsini beraber kavurun. Soğanlar pembeleşince turşular eklenir ve ağır ateşte karıştırarak kavurun. Arzuya göre tuz ve pul biber eklenebilir.
Kaynak: Sakarya'nın Yemek Kültürü, Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları 2008
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3085
Eklenme Tarihi :
11 Mart 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
06 Eylül 2019 Cuma