Yalancı Dolma - Bayburt
Yalancı Dolma Malzemeleri Nelerdir
- ½ kg lahana yaprağı
- 2 su bardağı bulgur
- 250 g parça et veya kavurma
- 2 yemek kaşığı salça
- 150 gr tereyağı
- 2 çorba kaşığı un,
- 1 adet kuru soğan (büyük)
- tuz ve kırmızıbiber
Yalancı Dolma Nasıl Yapılır
Önce bulgur, pilav gibi pişirilir, lahana yaprakları ise sıcak su ile haşlanır, pişirilmiş bulgur içerisine 2 çorba kaşığı un karıştırılır. Dolma iç hazırlanarak yapraklara sarılır. Başka bir kapta soğan pembeleşinceye kadar kızartılır. Üzerine parça etler eklenerek pişirilir. Sonra dolmalar eklenir. Kavurma ile pişiriliyorsa dolma ile birlikte kavurmalar konulur. 2 bardak su birkaç taşım pişirilir. Servis yapılır.
Kaynak: Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Yalancı Dolma
Feridun HACIHASANZADE
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
11658
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
24 Mart 2022 Perşembe